Polodrahokamy a ich účinky

ikona achat ACHÁT

Achát v citovej rovine pomáha prekonávať negatívne pocity a zahorknutosť, ktorú niekedy nosíme v srdci. Lieči vnútornú zlosť, posilňuje lásku a dodáva odvahu k jej novému hľadaniu. Pomáha pri sústredení a stabilizácii telesnej energie. Achát vylepšuje duševný život, pretože podporuje schopnosť sústredenia a analýzu vedúcu k prijímaniu praktických rozhodnutí. Láska achátu k pravde dodáva človeku odvahu, aby bol sám k sebe úprimný.

 

ikona ametyst AMETYST

Ametyst je mimoriadne mocný kameň s obrovskou ochrannou silou, obdarený vysoko spirituálnymi vibráciami. Bráni nositeľa pred psychickými útokmi tým, že ich energiu premieňa na lásku. Prekonáva závislosti a bloky každého druhu. Ametyst je mimoriadne blahodárny pre myseľ, ktorú dokáže podľa potreby upokojiť i povzbudiť. Má silné účinky prinášajúce všeobecné zdravie.

 

ikona angelitANGELIT

Angelit je jedným s kameňov vedomia pre nový vek. Symbolizuje mier a bratstvo. Pomáha nadviazať kontakt s anjelmi. V duševnej rovine vám angelit pomôže vysloviť svoju pravdu bez ohľadu na to, ako môže znieť. Súčasne vďaka nemu budete súcitnejší. Prináša hlboký pocit kľudu a mieru. Pomáha nadväzovať kontakt s vesmírnou energiou.

 

ikona apatitAPATIT

Apatit je kameň, ktorý podporuje filantropické sklony a vzbudzuje túžbu po službe druhým. Apatit je naladený na budúcnosť, ale napriek tomu dokáže spájať človeka s jeho minulými životmi. Potláča ľahostajnosť a nepriateľstvo. Odstraňuje negatívne postoje. Povzbudzuje tvorivé schopnosti a intelekt. Apatit lieči kosti a podporuje tvorbu nových buniek. Napomáha vstrebávaniu vápniku a prospieva chrupavkám, kostiam, zubom, pohybovému ústrojenstvu. Zlepšuje stav pri problémoch s kĺbmi.

 

ikona avanturinAVANTURÍN

Avanturín je kameň, ktorý pôsobí vysoko kladne na všetko, čo má súvislosť s prosperitou a majetkom. Na duševnej rovine posilňuje schopnosti nutné k riadeniu druhých ľudí. Pôsobí tiež priaznivo na vytrvalosť. Dokáže človeka zaviesť späť do minulosti, kde sa dajú nájsť korene súčasnej nerovnováhy. Pomáha pri očných ťažkostiach, chorobách kože a padaní vlasov. Vyrážky a ekzémy nervového pôvodu sa dajú krásne zmierniť týmto kameňom. 

 

ikona citrinCITRÍN

Starším ľuďom dodáva energiu, chráni pred negatívnymi účinkami rôzneho žiarenia, pomáha pri depresii, nervozite a únave. Citrín oživuje látkovú výmenu a pôsobí priaznivo pri zažívacích problémoch a lieči zápaly slepého čreva. Používa sa k prečisteniu črevného traktu a podporuje vylučovanie jedovatých látok.

 

ikona čaroit ČAROIT

 Čaroit je kameň premeny. Jedná sa o kryštál ovládajúci dušu, ktorý napomáha prekonávať strach. Podnecuje vnútorné videnie a duchovný vhľad a napomáha vyrovnať sa s mimoriadnymi zmenami na duchovnej úrovni. Svojho majiteľa uvádza do stavu uvoľnenia. Čaroit sa dá použiť na prekonanie rôznych nutkaní a posadnutostí. Tým, že uvádza do rovnováhy korunnú čakru, pomáha čeliť pocitu odcudzenia alebo frustrácie.

 

ikona granát GRANÁT

Granát je kameňom so silnou schopnosťou dodávať energiu. Prispieva k naberaniu nových síl a k ich obnove. Prečisťuje čakry a dodáva im novú energiu, ktorou oživuje, čistí a udržuje v rovnováhe. Prináša podľa potreby kľud alebo túžbu. Je užitočným kryštálom vo chvíľach kríze. Prospieva zvlášť v situáciách, z ktorých zdanlivo nie je východisko.

 

ikona hematitHEMATIT

Hematit je zvlášť účinný pri uzemnení a ako ochranný kameň. Uvádza do rovnováhy telo, myseľ i ducha. Odstraňuje všetko nepriaznivé a bráni negatívnym energiám vstupovať do aury, čím v tele nastoľuje pokoj, mier a harmóniu. Dodáva väčšiu vôľu k životu a rozvíja spoľahlivosť. Zvyšuje tiež dôveryhodnosť.

 

ikona chalcedonCHALCEDÓN

Posilňuje organizmus, zaháňa depresiu a nervozitu. Zmierňuje problémy dýchacieho traktu, napr. nachladenia alebo dôsledky fajčenia.  Má protizápalové účinky a znižuje teploty. Chalcedónová voda s troškou soli, povarená ako čaj, zlepšuje škrabanie v hrdle, suchý kašeľ a ochorenie priedušiek.

 

ikona chryzokol CHRYZOKOL

Chryzokol je pokojný a pohodový kameň. Pomáha pri meditácii a komunikácii. Chryzokol má ukľudňujúci a očistný vplyv. Dodáva novú energiu čakrám a napomáha osobnému spojeniu s vyšším božským svetom. Zvyšuje osobnú silu a podnecuje prejavy tvorivých schopností. Pomáha prekonávať rôzne fóbie, potláča negatívne naladenie a dodáva motiváciu všetkým, ktorí jej majú nedostatok.

 

ikona jaspisJASPIS

Chráni pred ťažkými snami, používa sa pri zastavení najrôznejších krvácaní a liečbe ženských chorôb. Pomáha pri nechutenstve. Tiež je používaný pri prekonávaní nevoľnosti v priebehu tehotenstva a pri pôrode.Podporuje sebaliečenie. Pomáha stabilizovať príjem živín v tele a zlepšuje trávenie. Regeneruje tkanivá.

 

ikona karneolKARNEOL

Karneol používame ku čisteniu krvi, zvykne sa používať i pri otrave krvi, dajú sa ním liečiť poruchy krvného obehu, kŕčové žily a všeobecné poruchy prekrvenia. Vhodný je i pre zlepšenie funkcií zažívacích orgánov, podporuje optimálne trávenie a spracovávanie stravy.

 

ikona kristalKRIŠTÁĽ

Kryštáľ je vďaka svojej jedinečnej špirálovej kryštalickej forme najúčinnejší liečivý kryštál a najsilnejší zosilňovač energie na tejto planéte. Pohlcuje, ukladá, uvoľňuje a reguluje energiu. Okrem toho ju dokáže výborne odblokovať. Vyrovnáva, čistí a chráni auru, odstraňuje zábrany a blokády brzdiace voľný tok energie. Vnáša do duše jasno a čistotu. Nabíja nás novou energiou a silou. Prehlbuje meditáciu. Je to vynikajúci kameň pre rozvoj mysle. V duševnej rovine prináša kryštál vyrovnanosť a potláča návaly paniky.

 

ikona labradorit LABRADORIT

Dúhový labradorit je vysoko mystický a ochranný kameň vnášajúci svetlo do života. Zvyšuje duchovnú úroveň mysle a jej spojenie s kozmickými energiami. Labradorit odkláňa nežiadúce energie od aury a bráni úniku energie . Jedná sa o kryštál, ktorý vás dokáže zaviesť do iných svetov alebo životov. V duševnom živote potláča labradorit strach, neistotu a zbytky minulých sklamaní vrátane tých, ktoré pochádzajú z minulých životov. Posilňuje vieru v seba i celý vesmír.

 

ikona lazuritLAZURIT

Napomáha k dosiahnutiu stavu osvietenia, uľahčuje vyvolávanie a výklad snov a zvyšuje duševné schopnosti.  Tento kameň rýchlo odstraňuje stres a prináša pocit hlbokého kľudu a mieru. Dodáva mimoriadnu vyrovnanosť a predstavuje kľúč k dosiahnutiu duchovných znalostí.

ikona lepidolit LEPIDOLIT

Lepidolit odstraňuje elektromagnetické znečistenie. Odstraňuje všetko negatívne. Aktivuje a otvára krčnú čakru, tretie oko a korunnú čakru. Prečisťuje zablokovanie a prináša vesmírnu múdrosť. Lepidolit slúži mimoriadne dobre aj pri zmierňovaní stresu a depresie. Potláča utkvelé myšlienky, odstraňuje malomyseľnosť a prekonáva nespavosť.

 

ikona magnezitMAGNEZIT

Podporuje bunkovú očistu a čistí krv. Urýchľuje hojenie kostí, zmierňuje bolesti zubov a problémy s pečeňou, odstraňuje kŕče v lýtkach. Posilňuje krvný obeh, znižuje hladinu cholesterolu  v krvi a reguluje trávenie.

 

ikona malachit MALACHIT

Malachit je kameň obdarený veľkou mocou. Malachit zosilňuje kladné aj záporne energie. Uzemňuje duchovné energie do pôdy. Malachit je ale už dnes dôležitým ochranným kameňom. Ľahko pohlcuje negatívne energie a znečisťujúce látky, ktoré odoberá priamo z atmosféry alebo ľudského tela. Malachit čistí a aktivuje čakry a umožňuje naladenie na duchovného sprievodcu.

 

ikona mesacny kamenMESAČNÝ KAMEŇ

Mesačný kameň vyrovnáva hormonálne nerovnováhy a zmierňuje menštruačné problémy. Používa sa na ochorenia spojené s vodou, napr. na opuchy. Redukuje nadbytočnú vodu v organizme.

 

ikona obsidianOBSIDIÁN

Je silný ochranný kameň, ktorý vytvára štít proti všetkému negatívnemu.  Dokáže zbaviť organizmus toxických látok, odstraňuje blokády, napätie v  tele, pozitívne vplýva na zkornatenie ciev. Je nesmierne nápomocný vysoko citlivým ľuďom. Dokáže zablkokovať duševné útoky a odstraňuje negatívne duchovné vplyvy.

 

ikona onyxÓNYX

Je kameňom dodávajúcim silu. Zaisťuje oporu v ťažkých alebo neprehľadných situáciách rovnako ako v obdobiach mimoriadneho citového alebo telesného stresu. Kameň prináša ráznosť, vytrvalosť a životnú silu. Uľahčuje prijímanie poučenia z minulosti, zvyšuje sebadôveru a pomáha vyrovnať sa s podmienkami vo vašom okolí.

 

ikona ruženínRUŽENÍN

Ruženín je kameňom nepodmienenej lásky a nekonečného mieru. Jedná s o jeden z najdôležitejších kryštálov pre srdce a srdečnú čakru. Prináša poučenie o skutočnej podstate lásky. Čistí a otvára srdce na všetkých úrovniach. Vnáša do neho vnútorné hojenie a lásku k sebe samému. Má ukľudňujúci účinok. Výborne poslúži vo chvíľach tráum alebo kríz.

 

ikona sodalitSODALIT

Soladit sa používa pri ťažkostiach s tráviacim systémom, pomáha pri poruchách spánku a pri nedostatku vápnika. Pomáha rýchlejšie vyliečiť nachladenia hlavy, potláča infekcie a zápaly. Znižuje krvný tlak. Posilňuje a vyvažuje lymfatický systém a pomáha aj pri nadváhe. Prehlbuje meditáciu. Je to vynikajúci kameň pre rozvoj mysle. Sodalit potláča duševný zmätok. V duševnej rovine prináša kryštál vyrovnanosť a potláča návaly paniky.

 

ikona tigrie okoTIGRIE OKO

Tigrie oko v sebe spája pozemskú energiu s energiami Slnka, aby s ich pomocou navodilo stav vysokých vibrácií, ktoré sú ale napriek tomu uzemnené a privádzajú do zeme duchovnú energiu. Tigrie oko je ochranný kameň, ktorý sa tradične nosil ako talizman proti nepriateľským myšlienkam a kliatbam. Pomáha ich uzemniť a súčasne umožňuje názorne prejaviť vôľu. Tigrie oko zakotvuje zmeny, ku ktorým došlo vo fyzickom tele.

 

ikona turmalin TURMALÍN

Turmalín prečisťuje a transformuje príliš ťažkú energiu do podoby ľahkých vibrácií. Uzemňuje duchovnú energiu, čistí a vyrovnáva všetky čakry a vytvára ochranný štít okolo tela. Turmalín je účinný liečiteľ rozumu i duše. Uvádza do rovnováhy ľavú a pravú hemisféru a premieňa zakorenené negatívne myšlienkové vzorce na pozitívne. Uvádza do rovnováhy prúd myšlienok, čakry a biomagnetický obal. Napomáha pri liečení paranoidných stavov a dislexie.

 

ikona tyrkysTYRKYS

Tyrkys je jeden z majstrov-liečiteľov, vydávajúci očistnú energiu a rozpúšťajúci negatívnu energiu.   Pomáha liečiť problémy so zrakom. Detoxifikuje a pôsobí protizápalovo. Má liečebné účinky na zápaly hrdla, madlí, problémy z pľúcami, pozitívne vplýva na reumatizmus, zápaly ľadvín, bronchitídu, pomáha odstrániť pálenie "žáhy".

 

ikona zahneda ZÁHNEDA

Záhneda je jedným z najúčinnejšie fungujúcich uzemňovacích a uktovovacích kameňov. Súčasne vie počas meditácie zvyšovať vibrácie. Ide o ochranný kameň so silným napojením na zemskú a základnú čakru. Svojmu majiteľovi predáva starosť o životné prostredie a ekologické riešenia. Tiež sa jedná o vynikajúci prostriedok proti stresu. Duševne prináša záhneda úľavu od strachu, rozháňa depresie a navodzuje stav emocionálneho kľudu.